Jan Smit niet bang voor afhaken fans

Jan Smit denkt niet dat hij zijn fans afschrikt met de meer volwassen klank van zijn nieuwe album 'Stilte in de storm'. "Ik denk dat ze het wel trekken en de reacties zijn tot nu toe heel positief", zegt de 22-jarige Volendammer. "Mensen horen toch echt Jan Smit-muziek."

De zanger presenteerde vrijdag de eerste single 'Stilte in de storm' van het gelijknamige album. De hele cd komt eind augustus uit en is volgens de zanger het wachten waard. "Voor mijn gevoel is het zeker mijn beste album tot nu toe. Het is een soort dagboek geworden."

De single 'Stilte in de storm' is de titelsong van de avonturenfilm 'De brief van de koning'. De Volendammer benoemt het nummer als pop. "Een beetje rock zelfs." Toch blijft de stijl van Jan herkenbaar in het nummer. "Mede doordat ik het zing", grapt de zanger. "Maar ook met de koortjes en de strijkers."

Zijn stemproblemen en het overlijden van de vader van zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen zijn mede verantwoordelijk voor de serieuze toon in zijn liedjes. "Ik krijg steeds meer levenservaring, een soort rugzakje", stelt de twintiger. Over de verwachtingen van zijn single is hij voorzichtig: "Ik hoop natuurlijk dat de single het ver schopt."

Yolanthe gelooft er in ieder geval helemaal in. "Ik vind het album supermooi, niet normaal. Ook omdat het echt uit zijn hart komt. Het is zo veel gevoeliger dan zijn vorige album."