Limburgers tennisten 27 uur voor niks

Gisteren meldden we dat het wereldrecord duurtennis verbroken was door twee Limburgers, die 27 uur achtereen op de baan hadden gestaan. Maar wat blijkt: twee weken geleden pakte een Apeldoorns duo het record al met een tijd van 27 uur... en één minuut.

Het oude record stond op 26 uur en 5 minuten en het leek de jongens uit Kerkrade leuk om de nieuwe tijd op precies 27 uur te zetten. Daarmee kwamen ze uiteindelijk dus één hele minuut te kort. "We denken dat iemand ons een loer heeft gedraaid. De tennissers uit Apeldoorn moeten geweten hebben dat wij met onze recordpoging aan de slag gingen", zegt Sven van der Linden, één helft van het Kerkraadse duo. Hij is zwaar teleurgesteld en geeft toe 'best emotioneel te zijn geweest' toen hij hoorde dat het wereldrecord toch aan hun neus voorbij ging.

Sven vermoedt dat de Apeldoorners hun record bewust stil hebben gehouden. "Ik denk dat ik nog wel telefonisch contact ga zoeken om te vragen waarom ze dit zo gedaan hebben." Ook al zitten de Limburgers nu even in zak en as, ze zijn vastberaden om later opnieuw een poging te doen en het record ditmaal wel op hun naam te zetten.

Met dank aan john6 en tsijben voor de submit.