'Verdronken' man schaamt zich diep

Een vermiste drenkeling, die dit weekend in Groningen de hulpdiensten massaal liet uitrukken, is weer boven water. Getuigen hadden de Groninger vrijdagnacht rond drie uur van een bouwsteiger in het water zien vallen, en belden het alarmnummer. Hierop werd een grote reddingsactie op touw gezet. De beste man schaamt zich diep voor zijn daad.

De getuigen hadden de man een aantal keren kopje onder zien gaan. Verder reageerde de drenkeling niet op het geschreeuw van omstanders. De gealarmeerde duikers van de brandweer zocht de hele Groningse Turfsingel af, maar zonder resultaat.

Gisteren kreeg de politie echter een tip van een getuige die de nacht ervoor een druipende man door de straten van Groningen had zien rennen. De natte man, een dertigjarige inwoner van die stad, werd in zijn huis aangetroffen. Hij heeft toegegeven dat hij die bewuste nacht een nat pak heeft opgelopen. Toen hem werd verteld hoeveel mensen er die bewuste nacht naar hem op zoek waren geweest, bood hij gelijk zijn excuses aan.