Pedofiele stratenmaker krijgt doorbetaald

A en C Bestratingen uit Sliedrecht had hun medewerker Ricardo Hunefeld niet zomaar mogen ontslaan. Dat heeft de kort geding rechter in Dordrecht bepaald. De 22-jarige stratenmaker uit Papendrecht had de zaak aangespannen omdat zijn baas hem op staande voet ontsloeg toen hij in een vertrouwelijk gesprek vertelde dat hij een seksuele voorkeur heeft voor kinderen.  Het bedrijf, dat overigens niet de moeite nam om naar het kort geding te komen, verdedigde  het ontslag eerder met de mededeling dat het ook schoolpleinen bestraat en dat je dan geen pedofiel in dienst kunt hebben.

De kort gedingrechter hield Hunefeld wel voor dat hij zijn seksuele geaardheid niet aan de grote klok hoeft te hangen.  ''Ik raad u af om bij een nieuwe werkgever uw seksuele geaardheid weer op tafel te leggen. Dat is niet nodig.''   Of dat advies nog veel zin heeft valt te betwijfelen, nadat het AD, FOK! en vanmiddag ook GeenStijl er over hebben bericht. Bovendien verscheen hij gisteren op tv-zender Veronica in het programma Kamervragen van Lange Frans. Die had een item over pedofielen. Verder heeft Ricardo op de site van pedofielenvereniging Martijn  begin deze maand een uitgebreid verhaal gezet over zijn geaardheid inclusief een foto van zichzelf.

Terug naar het ontslag. Volgens de rechter heeft A en C zich  niet gehouden aan de strikte regels die gelden voor ontslag op staande voet. Hunefeld is dus nog gewoon in dienst. Het bedrijf moet zijn salaris doorbetalen totdat sprake is van een rechtsgeldig ontslag, dat de werkgever zelf in gang zal moeten zetten.

Hunefeld denkt voorlopig overigens nergens aan het werk te zullen komen. ''Wat belemmert u?’’ vroeg de rechter hem. ''Mijn seksuele voorkeur.’’ De rechter: ''Dat heeft toch niets met werk te maken?’’ Hunefeld: ''Blijkbaar wel.’’ Daarop kwam het advies daar voortaan tegen werkgevers over te zwijgen.

Ricardo was gisteren te zien op tv-zender Veronica in het programma Kamervragen van Lange Frans. Hier terug te zien.