Drie brandweermannen overleden bij grote brand De Punt

Momenteel woedt er een grote brand in een opslagloods voor boten in het Drentse dorp De Punt. Rond kwart over twee vanmiddag kwam er een melding van een woningbrand binnen bij de brandweer.

Vlak na aankomst van de brandweer werd de brand opgeschaald naar een zeer grote brand. Even voor half drie kwam de melding dat de brandweer mensen kwijt is in het pand. Volgens Dagblad van het Noorden gaat het om twee brandweerlieden. Direct werd er een zogenaamd GRIP 2 alarm gegeven. Dit staat voor een gebeurtenis op regionale schaal. Vervolgens werden verschillende brandweerkorpsen uit Drenthe en Groningen opgeroepen. 

Ook de traumahelikopter van het UMCG in Groningen is ter plaatse. Wat er precies aan de hand is en of de brandweermannen al gevonden zijn is nog niet bekend.  

[upd] 15:30 uur

Zojuist kwam de melding dat er opgeschaald is naar GRIP 3. De burgemeester van de gemeente Tynaarlo heeft de leiding over de inzet van de hulpdiensten overgenomen en coördineert nu de bestrijding van de brand. 

[upd] 16:32 uur 

Zojuist heeft de gemeente Tynaarlo bekend gemaakt dat er drie doden zijn gevallen bij de brand. Alle drie de doden zijn brandweermannen van de vrijwillige brandweer te Eelde.