Blind manager technische zaken bij Ajax

Danny Blind keert terug bij Ajax in de rol van manager technische zaken. In Amsterdam zal hij Martin van Geel opvolgen, die recentelijk is opgestapt. Op dit moment is Blind technisch directeur bij Sparta Rotterdam.

In Amsterdam was Blind eerder in dienst als speler, jeugdtrainer, hoofd jeugdopleidingen, manager spelerszaken en hoofdtrainer. In 2006 werd hij ontslagen wegens tegenvallende prestaties. Wanneer hij weer in Amsterdam aan de slag zal gaan is nog niet bekend. De nieuwe hoofdtrainer Marco van Basten krijgt in elk geval de belangrijkste stem in de voetbalzaken.


Update 17.10 uur

Blind zal per 15 mei 2008 in dienst treden bij de Amsterdamse club. Hij neemt een aantal taken over van Martin van Geel en verder zal hij zich bezighouden met ondermeer de jeugdopleiding, de scouting en de aan- en verkopen. Hij zal een contract tekenen tot 30 juni 2012.

Marco van Basten is blij met de aanstelling van Blind. "Ik ben heel blij met de komst van Danny. Door het vertrek van Martin van Geel zouden erg veel zaken op mijn bord terechtkomen. En ik wil mij kunnen focussen op het eerste elftal. Het was noodzakelijk dat er zo snel mogelijk iemand bij zou komen. Want er zijn belangrijke maanden aangebroken bij Ajax die van invloed zijn op de komende seizoenen en ik heb mijn volle aandacht nodig bij het Nederlands Elftal. Met Danny komt er iemand die de ins en outs van deze wereld kent en die kwaliteit toevoegt aan ons team. Ik heb veel vertrouwen in hem. We hebben uitvoerig over de taakverdeling gesproken en ik kijk erg uit naar de samenwerking."

Ook Blind is tevreden met zijn nieuwe baan. "Er zijn twee clubs in mijn leven die een belangrijke rol hebben gespeeld, Ajax en Sparta Rotterdam. Toen ik een contract als technisch directeur tekende bij Sparta Rotterdam voor de duur van 4 jaar was dat in de vaste overtuiging om dat contract ook uit te dienen. Toch hebben wij in het contract voorwaarden opgenomen die het mogelijk maken om naar Ajax te gaan wanneer die situatie zich zou aandienen. Ik heb de afgelopen periode met bijzonder veel plezier bij Sparta Rotterdam gewerkt maar deze aanbieding van Ajax kan ik simpelweg niet laten lopen."Danny Blind keert terug bij Ajax

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!