Ruzie om hond loopt uit de hand

In de Rotterdamse wijk Zevenkamp zijn zondagmiddag vier mensen opgepakt na een uit de hand gelopen ruzie om een hond. Zij zitten allen nog vast, meldt de politie maandagmiddag.

Een 37-jarige Rotterdammer ging er met de hond van een 19-jarige buurtgenoot vandoor. Hij had de hond een jaar eerder zelf aan de 19-jarige gegeven, maar wilde het dier om onbekende reden terughebben. De nieuwe eigenaar van de hond pikte de diefstal niet en zo ontstond een worstelpartij.

Vervolgens begonnen verschillende familieleden van de betrokkenen zich ermee te bemoeien. De 40-jarige vader van de 19-jarige man ging het huis van de andere man binnen om de hond terug te halen. Terwijl hij in de woning aan de Dieze was, richtte hij verschillende vernielingen aan. De bewoner bedreigde hem daarop met de dood.

De 19-jarige werd opgepakt voor mishandeling, de 37-jarige voor diefstal en voor het bedreigen van de vader. De vader werd opgepakt voor vernieling. Een vierde verdachte, een 43-jarige Rotterdammer van wie onduidelijk is wat zijn band is met de betrokkenen, werd opgepakt omdat hij niet naar de politie luisterde. Hij werd gevraagd te vertrekken, maar duwde in plaats daarvan een agent en werd opgepakt.

De hond is terug bij de 19-jarige. Wie voor het dier zorgt terwijl die vastzit, is onduidelijk.