Beatrix aan de galg op poster anarchisten

De Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) heeft voor een feest dat plaatsvindt op de avond voor Koninginnedag een poster en flyer gemaakt waarop  Koningin Beatrix aan een galg bungelt. Onder het motto ’Dood aan de koningin’ schrijft AGA op de flyer ''feest'' te gaan vieren.

PVV-Kamerlid Hero Brinkman was gisteren zo boos over het pamflet, dat hij een spoeddebat in de Tweede Kamer wilde. Geen enkele andere Kamerfractie zag daar echter het nut van in. VVD-Kamerlid Teeven noemde het feest van de anarchisten welliswaar ''smakeloos”, maar vindt het een taak voor de politie en het OM om hier werk van te maken. GroenLinks–fractievoorzitter Femke Halsema uitte zich in woorden van gelijke strekking.

Als het aan Brinkman ligt wordt de organisatie verboden. Hij vermoedt dat het feest is georganiseerd vanuit kraakpand Vrankrijk aan de Spuistraat. De PVV'er wil dat de politie daar binnenvalt en het pand ontruimt.

Op het anarchistenfeest, dat een benefiet is voor de AGA, kan in ruil voor een donatie 'vegan' worden gegeten. Verder zijn er optredens van de anarcho hiphopper Drowning Dog uit San Francisco en dj Malatesta.

Het OM in Amsterdam zegt in een reactie ''met interesse kennis te zullen nemen” van de flyer. Een woordvoerster kon niet zeggen of juridische stappen zullen worden genomen.

Met dank aan Willy84 voor de submit.