Jongen neemt granaat mee naar school

Je bent op weg naar school en je vindt onderweg een granaat uit de Tweede Wereldoorlog. Wat doe je ermee? Een tiener uit Aalten vond het gisteren een puik idee om een mortiergranaat die hij gevonden had aan zijn klasgenoten en de leraar te laten zien. De leerkrachten schrokken zich kapot toen de jongen met de granaat arriveerde op de basisschool. Ze schakelden direct de politie en de Explosieven Opruimingsdienst in. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt. 

De vader van de leerling zei dat de mortiergranaat niet gevaarlijk was. Volgens de politie had de jongen met een hamer een paar keer op de mortiergranaat geslagen. De Explosieven Opruimingsdienst bevestigde dat de granaat niet gevaarlijk was. De politie adviseert gevonden granaten te laten liggen en te melden bij de politie.

De jongen heeft aangegeven er achteraf behoorlijk geschrokken van te zijn. Het hoofd van de school heeft gezegd dat er na het incident veel besproken is in de lessen over het mogelijke gevaar van gevonden granaten.