Giraffe-moeder plots overleden in Artis

In Artis is vorige week giraffe Oranya overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse dierentuin vandaag naar aanleiding van een bericht van RTV Noord-Holland.

De 6-jarige giraffe overleed vrijdag. Volgens een woordvoerder van Artis viel het de verzorgers 's ochtends op dat Oranya met haar been trok. Ze dachten dat het dier was uitgegleden en daardoor een blessure had opgelopen. ''We zagen dat ze veel pijn had en hebben pijnstillers gegeven'', aldus de zegsman.

's Middags leek het echter toch slechter te gaan met Oranya. ''Als giraffes geblesseerd zijn, proberen ze toch te blijven staan. Als ze namelijk gaan liggen, komen ze niet meer overeind. Oranya ging toch liggen en is vervolgens overleden.''

Oranya is de giraffen-moeder van het twee maanden geleden geboren giraffenjong Niek. Het veulen dronk nog bij zijn moeder.  Of Niek nu kan leren zelfstandig water te drinken, weten de verzorgers nog niet. Wel eet hij van het aangeboden voer. Op RTVNH staat een foto van de moeder met haar jong.