Verstappen wil aangifte om klap van tafel

Voormalig bokser F1-coureur Jos Verstappen vindt het hele verhaal dat hij een 19-jarige medewerker van een kartcentrum in het Limburgse Echt een klap heeft verkocht, schromelijk overdreven. Hij snapt ook niet dat er aangifte tegen hem is gedaan.

Verstappen vandaag in De Telegraaf: ''Het was niet meer dan een schermutseling. Het is een storm in een glas water. Er werd over en weer wat geduwd en getrokken, ik kan me nauwelijks voorstellen dat ik die man pijn heb gedaan. Ik heb aanstaande maandag een gesprek met de betrokkenen. Wat mij betreft is de kou uit de lucht en ik ga er dan ook van uit dat de aangifte van tafel gaat." Verstappen blijft erbij dat de medewerker zijn zoontje Max (10) hardhandig van de baan heeft verwijderd toen die daar zonder toestemming met zijn minibike reed.

Volgens meerdere getuigen is Max echter met geen vinger aangeraakt en heeft Verstappen de kartbaanmedewerker bij zijn nek gegrepen, zijn ketting kapot getrokken en hem een slag verkocht. Na het incident belde de medewerker de politie, waarna Verstappen er vandoor ging.

Verstappen raakte al eerder in opspraak door zijn 'losse handjes'. In 1998 werd hij verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij in het Belgische Lanaken. Daar werd hij voor vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. In 2002 ging hij op de vuist met een toeschouwer in Duitsland