Hilbrand Nawijn terug als advocaat

Icoon BinnenlandsOud-minister van Vreemdelingenzaken Hilbrand Nawijn (LPF) heeft een nieuwe baan. Hij liet vanavond weten beëdigd te zijn als advocaat en zich te hebben aangesloten bij het Zoetermeerse advocatenkantoor Paardekooper.

Nawijn verscheen in 2002 ten tonele als minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, voor nieuwkomer Lijst Pim Fortuyn. Vanaf 2003 zat Nawijn als Kamerlid in de Tweede Kamer voor die partij. Vanaf juni 2005 tot november 2006 vormde Nawijn de eenmansfractie Groep Nawijn. Daarna werd hij gemeenteraadslid in Zoetermeer, namens de lijst Hilbrand Nawijn.

Ook had Nawijn nog een uitstapje gemaakt als 'artiest'. Hij deed mee aan het tv-programma 'So you wanna be a popstar', waarna hij ten spijt ook nog een eigen single heeft uitgebracht: 'Hey jumpen'.

Met de nieuwe baan in Zoetermeer keert hij volgens eigen zeggen terug naar zijn oorspronkelijke professie. Voordat hij minister was, was hij ook al advocaat. Nawijn heeft zich, zo zei hij, toen hij politiek actief werd laten uitschrijven als advocaat.


Advocaat Hilbrand Nawijn