Belgische bios draait film achterstevoren

Je blijft lachen met onze zuiderburen. Zo draait er sinds twee weken de film 'In The Valley Of Elah' in een bioscoop in Hasselt. Nu draait deze film met onder anderen Tommy Lee Jones wel in meer bioscopen, maar in de Kinepolis in Hasselt bleek de film verkeerd te zijn gemonteerd. Bioscoopbezoekers kregen door deze fout de film van eind tot begin te zien, in plaats van andersom.

Gewoonlijk wordt de kilometerslange film op meerdere rollen bij de bioscoop aangeleverd. Hier worden de afzonderlijke delen aan elkaar geplakt opdat er een complete film ontstaat. Hier bleken de medewerkers een fout te hebben gemaakt: De beide delen werden verkeerd gemonteerd waarop de kijkers een alternatieve film te zien kregen.

De fout bleef enkele dagen onopgemerkt. Zo'n zevenhonderd mensen hadden de film al gezien, toen er een oplettende kijker kwam melden dat hij de film wel erg vreemd vond. Kinepolis Hasselt heeft inmiddels laten weten dat iedereen die de bewuste film heeft gezien en nog in het bezit is van het originele entreekaartje, deze mag omwisselen voor een nieuw kaartje.