TBS geëist tegen beruchte kinderverkachter

Icoon JustitieTegen de beruchte kinderverkrachter de 'steentjesgooier' is gisteren voor de rechtbank in Breda 10 jaar cel én tbs geëist. Volgens Justitie heeft de 55-jarige Geoffrey Jacobs op 10 september 2006 een 9-jarig Bredaas meisje in haar eigen slaapkamer verkracht. De verdachte, die eerder een onderzoek naar zijn psyche weigerde, ontkent in alle toonaarden.

Jacobs kan echter geen verklaring geven voor het feit dat op de vloerbedekking van de slaapkamer van het meisje sperma is aangetroffen dat zijn DNA bevat. Bovendien beschikt Justitie over een uitgebreide en gedetailleerde verklaring van het slachtoffer die regelrecht naar de verdachte wijst.

De 55-jarige Brabander is al diverse keren veroordeeld voor zedendelicten. Hij kon op 6 oktober 2006 in Roosendaal worden aangehouden nadat, bij hoge uitzondering, in een opsporingsbericht op televisie zijn foto was getoond.

Jacobs hield eind jaren negentig huis in de Eindhovense wijk Woensel. Daar gooide hij steentjes tegen slaapkamerramen van kleine meisjes, wat hem de naam de 'Woenselse steentjesgooier' opleverde. Als de meisjes niet op zijn avances in zouden gaan, dreigde hij hun ouders te vermoorden. Zo wist hij meerdere malen kinderen in hun slaapkamertje te misbruiken. Een kind zelfs terwijl haar ouders in de kamer ernaast lagen te slapen.