Leraar knuppelt konijn dood

Icoon BinnenlandsEen docent dierenmanagement aan het Wellantcollege in Dordrecht heeft voor veel opschudding gezorgd door tijdens een les een konijn met een mank pootje dood te knuppelen. De geschrokken leerlingen, allen vijftien of zestien jaar, stapten hierop naar de schoolleiding wegens dierenmishandeling.

De docent had tijdens de les van tevoren aangegeven het konijn af te zullen maken. Het afmaken van zieke dieren is namelijk volgens hem de normaalste zaak van de wereld in dierenfokkerijen en dierenspeciaalzaken.

Getuigen verklaarden dat er meerdere knuppelslagen nodig waren om het dier uit zijn lijden te verlossen. De docent houdt echter stellig vol dat het na één ferme mep al gebeurd was.

De schoolleiding zegt het gedrag van de leraar 'onaanvaardbaar' te vinden. ’Ook al is het pijnloos en snel. We willen niet dat het gebeurt. Dit gedrag was onverstandig.’ Volgens adjunct-directeur L. Verhoef is er ook onvoldoende rekening gehouden met de gevoelens van de leerlingen. De school heeft het incident intern onderzocht en komt binnenkort met een nieuw protocol om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.

De leraar was al eerder in opspraak gekomen omdat hij een cavia tegen een raam had gesmeten. Het knaagdiertje beet de man in de vingers en 'in een reflex' zou hij hem tegen het raam hebben gegooid. Ook zou deze docent al eens een les kippenslachting hebben georganiseerd.

Of deze Flappie met de kerst op iemands bord komt te liggen is vooralsnog onbekend.