Oprah trekt volle zalen voor Obama

Icoon AmerikaTV-ster Oprah Winfrey heeft ook in de staat South Carolina senator Barack Obama de helpende hand toegestoken. De populaire talkshowpresentatrice trok voor de Democratische presidentskandidaat een recordaantal mensen naar een bijeenkomst.

Zeker 30.000 voornamelijk zwarte toeschouwers dromden samen in het footballstadion van de universiteit van South Carolina om een glimp op te vangen van de Double Oh's.

De steun van Oprah geldt voor Obama in South Carolina als cruciaal. Hij ligt in peilingen nipt achter de favoriet Hillary Clinton en kan elke stem gebruiken. Obama kan niet automatisch aanspraak maken op de zwarte stem in South Carolina. Zwarten dragen ook Hillary Clinton, deels vanwege haar onder zwarten zeer populaire echtgenoot Bill Clinton, een warm hart toe.

De Democraten in South Carolina gaan op 23 januari naar de stembussen voor de voorverkiezingen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van november 2008. Volgens de meest recente peilingen heeft Clinton er nog een voorsprong op Obama van enkele procenten.