T-Mobile stapt uit wielersport

Icoon WielrennenT-Mobile stopt per direct met haar sponsoring in de wielersport. Het Duitse telecombedrijf, dat sinds 1991 aanwezig was in de wielrensport, nam de beslissing naar aanleiding van de vele dopingschandalen.

De beslissing van T-Mobile geldt voor zowel het heren- als het dameswielrennen. "We zijn tot deze beslissing gekomen om ons merk los te maken van het fenomeen doping in sport en dan specifiek in het wielrennen. Het was een moeilijk besluit, gezien onze lange geschiedenis als sponsor van professioneel wielrennen en mede gezien de inzet van Bob Stapleton als manager van het wielrenteam in 2007," verklaarde Hamid Akhavan, bestuurslid van Deutsche Telekom en de topman van T-Mobile International. "We hebben samen met het huidige management van het team hard gewerkt om een dopingvrije sport te promoten, maar zullen die strijd nu op een andere manier voortzetten. Onze beslissing is niet gebaseerd op enige vorm van onenigheid of wangedrag van het management van het team."

Bob Stapleton hoopt het team in een andere vorm voort te kunnen zetten: "We hopen onafhankelijk door te gaan om zo meer toekomstige successen te kunnen bereiken en een leider te blijven in de anti-doping-beweging."

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!