Armoede en honger VS neemt toe

Icoon AmerikaMeer dan een op de tien Amerikanen had vorig jaar niet altijd genoeg te eten, aldus het ministerie van Landbouw van de Verenigde Staten. Er wordt gesproken van een stijging met bijna 400.000 mensen in vergelijking met 2005.

Bijna één op de vijf Amerikaanse kinderen had niet het hele jaar door genoeg voedsel, wat in absolute aantallen neerkomt op zo'n 12,6 miljoen kinderen. Het totale aantal mensen dat moet leven in zo'n situatie van 'voedselonzekerheid' is 35 miljoen. Aangezien het betreffende onderzoek werd gedaan onder huishoudens zijn daklozen in deze telling overigens niet meegenomen, waardoor het totaal in feite nog substantieel hoger zal liggen.

Ondanks dat de Amerikaanse economie de afgelopen jaren is aangetrokken is de armoede niet verminderd. Ongeveer 12,3 procent van de bevolking leefde vorig jaar onder de armoedegrens, waar dit in het jaar tweeduizend nog 11,3 was. In absolute aantallen reflecteert dit een toename van het aantal armen met 5,4 miljoen in slechts zes jaar.

Met dank aan dadoc voor de submit.