Prince dreigt fansites met juridische claims

Icoon InternetZijne Koninklijke Slechtheid Prince, ook wel Tafkap of Slave, heeft fansites over de hele wereld bestookt met juridisch geweld. In officiële brieven van zijn advocaten sommeert hij fanclubs foto's, films en teksten te verwijderen. De fansites hebben zich nu verenigd in 'Princefans United' en wilen een dialoog aangaan met de muzikale dwerg.

Volgens Aaron Sikkink van de Nederlandse fansite Housequake.com is zo anders geen fansite meer te runnen. "En dat terwijl het gewoon een eerbetoon is en reclame voor zijn muziek. De reden van zijn actie? Officieel gooit Prince het op copyrightredenen." Sikkink denkt echter dat het meer te maken heeft met het feit dat Prince nu Jehovagetuige is en de oude foto's en clips te smerig zijn voor zijn nieuwe geloof.

De claims liegen er in ieder gevalniet om. Zo worden boetes genoemd van 300.000 euro en zelfs drie jaar gevangenisstraf. Sikkink, die samen met andere fansites tegen de claims vecht, vermoedt dat er wel een vreedzame oplossing komt. Prince heeft al laten doorschemeren dat hij, danwel zijn advocaten, over de kwestie willen praten. Sikkink blijft vooralsnog fan.