Kinderspeelgoed met GHB uit handel gehaald

In Noord-Amerika en AustraliŽ zijn miljoenen pakjes kinderkraaltjes uit de handel gehaald. Deze uit China afkomstige kraaltjes, Aqua Dots genaamd, bevatten een stof die bij inslikking wordt omgezet in de partydrug GHB. De vrolijk gekleurde kraaltjes zijn een grote rage, en men kan er de mooiste mozaÔeken mee maken. In AustraliŽ wisten de kralen het zelfs te schoppen tot de titel 'speelgoed van het jaar'.

De toverkralen hebben al vijf slachtoffers geŽist. Twee Amerikaanse kinderen belandden na het inslikken van de speeltjes in het ziekenhuis, in AustraliŽ drie. De kralen zijn gedompeld in een speciale coating, die ervoor zorgt dat ze aan elkaar blijven plakken als ze nat worden gemaakt. En juist deze coating zorgt voor de vergiftiging.

De twee Amerikaanse kinderen, die in het ziekenhuis terechtkwamen, raakten na het inslikken in coma. De twee, waar onder ook een kind van twintig maanden, zijn beiden al weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Het middel GHB is eigenlijk een slaapmiddel, maar duikt de laatste jaren steeds vaker op in het partycircuit. Het goedje kan hoofdpijn, duizeligheid, verwardheid, coma, spierverslapping en roekeloosheid veroorzaken. Ondanks de vele bijwerkingen, nemen toch veel jongeren het middel in als drug. Het vermindert namelijk angst en remmingen, terwijl het ervoor zorgt dat je geiler wordt. Omdat het middel reukloos is, maken veel verkrachters er misbruik van door het ongemerkt in een drankje te gieten en deze aan te bieden aan een weerloos slachtoffer. Dit heeft het middel GHB de bijnaam 'rapedrug' opgeleverd.


Het ziet er leuk uit, maar is levensgevaarlijk


Met dank aan maartennn_ja voor de submit.