Gestolen laptop levert gratis bier op

Icoon OpmerkelijkEen kleine bierbrouwerij in het Nieuw-Zeelandse plaatsje Rotorua heeft een flinke beloning uitgeloofd voor de persoon die een gestolen laptop terugbezorgt bij het bedrijf. De laptop werd ontvreemd tijdens een inbraak afgelopen maandag bij de brouwerij. De back-ups, waar het bedrijf weliswaar over beschikt, zijn niet up-to-date dus is de diefstal een gevoelige klap voor het bedrijf. Croucher was vergeten om het alarm in te stellen, waardoor de inbrekers vrij spel hadden.

Paul Croucher van Croucher Brewing, mede-eigenaar van het bedrijf, heeft vandaag gemeld dat zowel alle financiele gegevens als nieuwe ontwerpen voor bier-etiketten op de harde schijf van de gestolen laptop staan. "Het is dus zeer belangrijk dat we de laptop terug krijgen en daarom zijn we erg bereid deze premie in het vooruitzicht te bieden. De vinder krijgt twaalf flessen bier per maand voor de rest van zijn leven." "We willen de computer graag terug. We zijn niet een erg groot bedrijf en elke klap komt dan ook hard aan."

In ruil voor teruggaaf van de gegevens is het bedrijf dus bereid om de persoon die de laptop terugbezorgt de rest van zijn leven gratis bier te verstrekken. Dit komt erop neer dat de gelukkige vinder van de laptop zijn leven lang elke maand twaalf flesjes bier krijgt. De waarde van de beloning komt neer op zo’n 20.000 Dollar. Croucher: "Sinds we de premie bekend maakten hebben veel mensen gezegd dat ze actief op zoek zullen gaan naar de computer." Op zich is de uitgeloofde beloning wel een aderlating voor het bedrijf, aangezien ze maar circa 640 liter bier per maand fabriceren.

Met dank aan Nood-kloon voor de submit.