Arbiter in elkaar geslagen

Opnieuw is een scheidsrechter in het amateurvoetbal ernstig gewond geraakt bij het uitoefenen van zijn functie. Vanmiddag floot een arbiter in Rotterdam IJsselmonde de wedstrijd van IJVV De Zwervers 8 tegen het derde elftal van het eveneens Rotterdamse Lombardijen. De teams ontmoetten elkaar in de competitie Mannen Zaterdag reserve 8, 7e klasse.

Na nog geen tien minuten te hebben gevoetbald, beging een speler van de Zwervers een overtreding rond de middenlijn. De arbiter kende hiervoor een vrije trap aan Lombardijen toe. Een Zwerver meende dat de vrije trap voor hem was bestemd en wilde snel de bal wegschieten. De doelman van Lombardijen stormde hierop naar de middenlijn en gaf de speler die de vrije trap snel wilde nemen een klap. Hierop ontstond een flink opstootje, waarna diverse kleine vechtpartijtjes uitbraken.

Hierna besloten twee spelers van Lombardijen hun aandacht te richten op de arme scheidsrechter. Deze nam diverse klappen in ontvangst. Ook werd hij meerdere malen geschopt. Zelfs de grensrechter van Lombardijen begon zich ermee te bemoeien en sloeg de arbiter tot twee maal toe met zijn vlag. Hierop besloot men dat het toch verstandiger was de politie erbij te halen. Deze kwamen vrij snel naar het sportpark bij de Smeetselandseweg in Rotterdam.

Voordat de sterke arm der wet op het veld was gearriveerd, hadden de aanvallers snel de benen genomen. De politie is nog naarstig op zoek naar deze heren. De scheidsrechter is met ademhalingsproblemen, misselijkheid en veel hoofdpijn afgevoerd naar het Clara-ziekenhuis.

Update 16.05 uur

De mishandelde scheidsrechter, vader van FOK!ker Jay_Snake, is inmiddels weer thuis. Uit röntgenfoto's is gebleken dat de arbiter drie zwaargekneusde ribben heeft. Ook heeft hij een hersenschudding aan het middagje fluiten overgehouden. De grensrechter zou zich inmiddels bij de politie hebben gemeld.

Update 23.40 uur

Jay_Snake is vanavond met zijn vader naar het politiebureau geweest. De scheidsrechter heeft daar aangifte gedaan van zware mishandeling.

De politie heeft hen bevestigd dat de grensrechter inderdaad is gearresteerd. Hij blijkt een in Duitsland woonachtige Turk te zijn die bij familie op bezoek was. Ook de keeper is inmiddels gearresteerd en verblijft nog op het bureau.

Met dank aan Jay_Snake voor de submit en de update.