Transavia laat koffers achter wegens regen

Tientallen Nederlanders zijn maandagavond geland na hun vakantie op Corfu en de Canarische eilanden. Hun koffers zijn echter op hun vakantie-eiland blijven staan. Transavia wilde de koffers niet meenemen vanwege het regenachtige weer op Groningen Airport Eelde. De koffers zijn later achter de reizigers aan gestuurd, maar ze zijn nog niet allemaal gearriveerd.

Vanwege het slechte weer en de windrichting die dag bleek de landingsbaan van het regionale vliegveld te kort om een veilige landing te maken met een volgeladen vliegtuig. De twee piloten besloten de bagage dan maar achter te laten op het vakantieadres, maar verzuimden dit duidelijk te melden aan de vakantiegangers. Een deel van de toeristen was dan ook onaangenaam verrast toen na de landing bleek dat de koffers niet waren meegereisd.

De luchtvaartmaatschappij stelde de gedupeerde reizigers gerust door te melden dat hun koffers zo spoedig mogelijk zouden worden nagezonden. Maar helaas waren vandaag nog niet alle koffers terug bij de eigenaars. Zo kwam een deel van de bagage niet in Amsterdam aan, maar in Düsseldorf. Een koerier bracht de koffers door naar Eelde.

Een woordvoerder van Transavia verklaarde dat het gewicht van het toestel naar beneden moest worden gebracht. Als alternatief hadden de piloten ervoor kunnen kiezen op een andere luchthaven te landen. Maar dat zouden de reizigers vast nog veel vervelender hebben gevonden.