'Vrouwen FC Twente mogen niet te goed worden'

Icoon VoetbalDe Stichting Eredivisie Vrouwen heeft, al voordat de competitie van start gegaan is, een zeer omstreden beslissing genomen. Middenveldster Sanne Pluim van FC Twente is namelijk geweigerd als speler. De reden die de stichting hiervoor opgeeft, is dat het team anders te goed zou worden.

FC Twente en Heerenveen openen vanavond in Enschede het vrouwenvoetbalseizoen. De opzet van het damesvoetbal is echter nogal anders dan die van het herenvoetbal. De aan de KNVB gelieerde Stichting Eredivisie Vrouwen streeft naar een 'evenwichtige competitie'. Om te voorkomen dat FC Twente te goed wordt, heeft zij gedreigd om het team uit de competitie te gooien als Sanne Pluim en haar beoogde teamgenote Karin Stevens zouden worden vastgelegd. Het leek de stichting beter als Pluim voor Heerenveen zou gaan spelen.

De voetbalster heeft dit geweigerd. Pluim: "Ik heb er wel aan gedacht om gewoon naar Heerenveen te gaan. Maar het gaat om het principe. Hoe alles is gelopen en hoe ik onder druk ben gezet. Er zijn al genoeg ja-knikkers. Ik wil gewoon een eigen mening hebben."

Pluim traint inmiddels wel mee met de selectie van FC Twente. Uitzicht op speeltijd heeft ze voorlopig echter niet. Het is nog maar zeer de vraag of die speeltijd er gaat komen in de Eredivisie van het Nederlandse damesvoetbal.

Voor meer sportnieuws ga je natuurlijk naar FOK!sport.