'Bea is hoer-meisje' is Spunk-journaliste

MediaHet 17-jarige meisje, dat gisteren samen met een 32-jarige cameraman op de Dam in Amsterdam werd gearresteerd wegens het dragen van een voor de koningin beledigend T-shirt, is de journaliste/redactrice Denise Rebergen van internetmagazine Spunk. Naast het shirt met de tekst 'Beatrix is een hoer' had ze ook een shirt bij zich met daarop de tekst 'Alle moslims zijn geitenneukers'.

Volgens Spunk-hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp wilde Spunk ''gewoon'' een item maken over majesteitsschennis en vrijheid van meningsuiting. ''We vinden het belachelijk dat je blijkbaar bepaalde mensen wel zou mogen beledigen en anderen niet.'' Daarentegen zijn er andere, volgens haar veel ergere, beledigingen te bedenken die niet tot vervolging leiden. ''Hoog tijd dus om de discussie hierover eens flink aan te zwengelen.''

Aan voorbijgangers werd gevraagd welke shirt men aanstootgevender vond. Het Bea is een hoer-shirt of die met de moslims zijn geitenneukers-tekst.

Proces-verbaal
De Amsterdamse politie pakte Denise en haar filmende partner op door agenten in burger in te zetten. Ze werden daarna afgevoerd in een busje. Agenten op motoren verleenden assistentie. Tegen Rebergen en haar cameraman is proces-verbaal opgemaakt en de T-shirts zijn beslag genomen.

Volgens Spunk is ook anderhalf uur beeldmateriaal in beslag genomen en hebben de medewerkers 3 uur vast gezeten. Justitie zal op een later tijdstip beoordelen wat de sanctie is die er op de vermeende overtreding staat.

Later vandaag zal Denise op de website van Spunk verslag doen van haar bevindingen. Spunk heeft buiten de internetsite ook wekelijks een pagina in NRC Handelsblad, maar is redactioneel onafhankelijk.Videobeelden staan op AT5
Mag je de koningin beledigen? Stem in de poll!
Let op: Strafbare uitingen zijn ook op FOK! niet toelaatbaar en kunnen resulteren in een ban.