Speerwerper gooit speer in rug verspringer

Icoon SportDe Finse speerwerper Tero Pitkämäki heeft vanavond tijdens de Golden League atletiekwedstrijden in Rome een speer in de rug van de Franse verspringer Salim Sdiri gegooid. De Fransman raakte daarbij ernstig gewond. Hij is ter plaatse verzorgd en daarna per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Over de precieze aard van zijn verwondingen is nog weinig bekend. Volgens een arts van de Italiaanse atletiekfederatie was hij bij kennis toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. "We weten echter niet hoe ernstig de wond is", aldus Giuseppe Fischetto tegen Reuters.

De speer van Pitkämäki raakte, waarschijnlijk doordat hij struikelde, compleet uit de baan en vloog helemaal naar de zijkant van het veld. Daar was op dat moment Sdiri zich aan het klaarmaken voor een sprong. De speer trof hem in de rug. Hij zakte daarna in elkaar. Nadat Pitkämäki zag wat er gebeurd was, verborg hij zijn hoofd in zijn handen.

De wedstrijden gingen na de verzorging van Sdiri en een korte pauze gewoon door. Ook Pitkämäki gooide alweer een speer. De aangeslagen Fin eindigde als tweede en is daarmee niet meer in de race voor de jackpot van 1 miljoen dollar voor atleten die bij alle Golden League-wedstrijden zegevieren op hun nummer.

Klik hier voor beelden van het incident op de Noorse zender NRK (Windows Media).

Speer in rugVerspringer Salim Sdiri wordt verzorgd en afgevoerd
Verspringer Salim Sdiri geraakt door een speer

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!