Hagenees kent meeste sprookjesfeiten

De Haagse Jordi van Veldhoven is dolgelukkig. Hij is namelijk de winnaar van de Nationale Sprookjesquiz die door de Efteling werd gehouden. De sprookjeskenner wist als enige het juiste antwoord op de vraag "In welke eeuw is Charles Perrault begonnen met het verzamelen van sprookjes?"

Met het juist beantwoorden van deze vraag heeft Jordi een abonnement voor het leven gewonnen. Hij wandelt dus zijn hele leven gratis langs de toegangspoortjes. "Ik stond daar in m'n eentje en ik twijfelde heel even", zo vertelt de geluksvogel. "Maar dat maakte snel plaats voor een fantastische opluchting." Het juiste antwoord op de moeilijke vraag was uiteraard de zeventiende eeuw.

Vandaag was het niet alleen de dag van het grote Live Earth-festival, maar ook de Dag van het Sprookje. De Efteling vierde vandaag haar vijfenvijftigste verjaardag. En dat was niet de enige reden voor de speciale dag, ook de sprookjesachtige datum 07-07-07 was een reden. Om die reden was het park dan ook al vanaf zeven uur geopend, tot zeven uur vanavond. Mensen die deze maand zeven of 77 werden, hadden geluk. Zij mochten naar binnen zonder te betalen.