Bejaarde kraker wordt potentieel miljonair

Icoon OpmerkelijkEen 71-jarige Ier is eigenaar geworden van zijn kraakpand in de hippe, door veel beroemdheden bewoonde wijk Hampstead Heath in Londen. De grond in de gewilde buurt is miljoenen waard, schrijven Britse media vandaag.

Daardoor is Harry Hallowes in ťťn klap een potentiŽle miljonair geworden. Hallowes zegt echter dat hij niet van plan is de grond te verkopen.

Met een gerechtelijke uitspraak kwam gisteren een einde aan een jarenlange juridische procedure die een projectontwikkelaar had aangespannen om de man uit het gebouw weg te krijgen. De gepensioneerde kraker zette echter zijn hakken in het zand. Zijn advocaten wisten aan te tonen dat hij al 21 jaar in een krakkemikkig hutje op het terrein woont. Dat is drie jaar langer dan de termijn waarop de wet een bewoner onder bepaalde omstandigheden automatisch het eigendom geeft.

Hampstead Heath is altijd een wijk van grote allure geweest. Lord Byron, Sigmund Freud, H.G. Wells en George Orwell woonden er ooit. De afgelopen jaren hebben onder meer Brad Pitt, Kate Winslet, George Michael en stervoetballer Thierry Henry er een huis gekocht.