Ontvoerde jongen na 13 jaar bevrijd

Icoon MisdaadEen ontvoerde jongen is in de Zuid-Afrikaanse stad Durban na dertien jaar door de politie bevrijd. Buren alarmeerden de alarmdiensten toen ze geschreeuw hoorden vanuit een tweekamerappartement waar de knaap zat opgesloten. De vermoedelijke dader is opgepakt. Volgens maatschappelijk werkers gebruikte de ontvoerder de jongen als seksslaaf.

Boss
De jongen is nu 17 of 18 jaar. Hij moest zijn ontvoerder aanspreken met 'Boss'. Het slachtoffer zou de persoonlijkheid hebben van een zevenjarige. De jongen is verlegen en bedekt zijn gezicht voortdurend met zijn handen. De jongen spreekt alleen wanneer hem wat wordt gevraagd en het licht uit is.

Winkelcentra
De jongen zat continu in het donker opgesloten. De knaap noemt zichzelf Bongani. De ontvoerde jongen is nooit naar school geweest. Hij spreekt Zulu en een klein beetje Engels. Volgens de jongen werd hij uit een winkelcentrum ontvoerd en in een auto gezet. In zijn kamer zou hij een tv hebben gehad. Bongani werd in 1994 ontvoerd. Hij weet niet of hij nog familie heeft. Op taxistandplaatsen en winkelcentra zijn foto's van de jongen verspreid in de hoop op reacties van de bevolking.