Vanessa wegzetten als ex-hoer beboet

JustitieRoddel- en achterklapsite ZIJonline is in een kort geding veroordeeld tot 10.000 euro boete. Ook website Witheet.com kreeg eenzelfde straf opgelegd. Reden is dat beide sites een artikel plaatsten waarin werd gesuggereerd dat Connie Breukhoven voor haar carrière als zangeres Vanessa werkzaam was als dame van lichte zeden in Den Haag. Buiten de boete moeten beide sites het gewraakte artikel verwijderen en een rectificatie plaatsen.

Volgens de rechter hebben de sites Connies persoonlijke levenssfeer aangetast en heeft zij ook reputatieschade geleden.

ZIJonline-eigenaar Leo van Rooijen gaat in hoger beroep tegen het vonnis. De site stelt dat de uitspraak grote gevolgen kan hebben voor de Nederlandse journalistiek. Zijonline nam het artikel namelijk over van Witheet.com na verificatie bij Witheet. ''Overnemen van nieuws van derden wordt zo welhaast onmogelijk'', meent de maker.

De beheerder van Witheet, Matt Hoorn, beweerde tot aan de rechtszitting dat hij de bewijzen in zijn bezit had (een dossier van de Haagse zedenpolitie waarin Connies naam voorkwam). Maar Hoorn kwam bij het kort geding niet opdagen en liet het woord aan zijn advocaat die bronbescherming als reden opvoerde om de stukken niet te laten zien.

ZIJonline zegt dat ze het nieuws over Connies vermeende prostitutieverleden plaatsten omdat het 'nieuwswaarde' had. 'Vanessa' Breukhoven had namelijk een beloning uitgeloofd voor diegene die zou kunnen bewijzen dat zij ooit als prostituee werkzaam zou zijn geweest.Vanessa ooit (in 1986)