Franse pedo's wilden in juni toeslaan

MisdaadDe Franse pedofielen die zijn gearresteerd omdat ze een jong meisje wilden ontvoeren en verkrachten, hadden het plan om in juni hun slag te slaan. Dat hebben de Franse politie en Belgische autoriteiten vandaag bekend gemaakt. In totaal zijn vier mensen in deze zaak opgepakt. Het gaat om drie mannen en een vrouw. De politie wist te infiltreren in de bende. De twee hoofdverdachten, die daadwerkelijk het misbruik wilden plegen, zijn mannen van in de vijftig uit Nice en Rouen.

De Franse politie werd getipt door de Belgische justitie dat er op internet gezocht werd naar een geschikt meisje van tussen de 5 en 9 jaar oud dat kon worden ontvoerd en misbruikt.

De pedo's waren van plan hun slachtoffer in België te ontvoeren en dan naar Rouen te vervoeren. Daar hadden ze in een een bedrijfsloods al een complete martelkamer ingericht. Het meisje zou een weekend lang misbruikt worden en dan met een brandmerk weer worden vrijgelaten, zodat ze zich de verkrachtingen goed zou kunnen herinneren. Mocht ze per ongeluk één van de daders zien, dan zou ze worden afgemaakt.

De verdachten hadden ook al een een bestelwagen met gestolen nummerplaten klaarstaan. Ook was één van de mannen aangewezen voor de aankoop van sm-attributen. Het meisje dat gezocht werd, mocht 'geen tekenen van volwassenheid' bezitten.

Eén van de verdachten zei tijdens een verhoor dat hij opgelucht was dat de politie hem op tijd had kunnen stoppen. ''Ik was in een negatieve spiraal terechtgekomen en wist niet meer hoe ik daar uit ging raken. Ik had mezelf niet meer onder controle.'' Hij staat net als de anderen bij de Franse politie al langer bekend als pedofiel.