Voetbal: Uitslag AC Milan - Manchester United

Icoon Champions LeagueMet een 3-0 overwinning verzekerde AC Milan zich van een plaats in de Champions League-finale. In het eigen stadion kwam Manchester United nauwelijks in het spel voor en ging dan ook kansloos ten onder.

Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam begonnen AC Milan en Manchester United aan de tweede ontmoeting in de halve finales om de Champions League. De eerste confrontatie eindigde op Old Trafford in 3-2 voor Manchester United. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong door geplaatst schot van Kaká op aangeven van Clarence Seedorf. Doelman Edwin van der Sar was kansloos, Milan kwam al vroeg aan de leiding.

Manchester United kwam er in het eerste deel van de wedstrijd niet aan te pas. Pas na twintig minuten kregen de bezoekers de eerste kans via Ryan Giggs maar zijn schot was niet zuiver genoeg en een makkelijke prooi voor Dida. Daarvoor was Milan gevaarlijk maar Van der Sar wist zijn doel schoon te houden.

Na een half uur kwamen de Rossoneri op een 2-0 voorsprong door een schitterende actie van Seedorf die de terug gekopte bal opving, zich tussen twee verdedigers staande hield om vervolgens de bal achter Van der Sar te schieten. Nog een perfecte mogelijkheid kwam kort voor rust maar Inzaghi schoot net naast.

Na de pauze was de beste kans al snel voor de thuisploeg, wederom voor Kaká. De Braziliaan omspeelde Vidic maar vond de Nederlandse doelman op zijn weg. Gaandeweg in de tweede helft kwamen de Mancunians iets beter in het spel. Fletcher kreeg een goede schietkans maar een doelpunt leverde dit niet op. Kort daarna een mogelijkheid voor Rooney maar zijn bal rolde voorlangs.

Toch had Manchester United vrijwel niets in te brengen vanavond. De wedstrijd werd gedomineerd door AC Milan dat vrijwel nooit in grote problemen kwam. Met nog iets meer dan tien minuten op de klok besliste Gilardino de wedstrijd definitief door de derde voor de Milanesen binnen te schieten. De aanvaller kreeg de bal aangespeeld net voorbij de middenlijn waar hij geheel vrij stond. Eenmaal de zestien meter bereikt hebbende liet hij Van der Sar kansloos.

In de finale, die wordt gespeeld op 23 mei in Athene, zal AC Milan het opnemen tegen Liverpool FC dat gisteren na strafschoppen won van Chelsea FC.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!
Submitter:  Bron: FOK!sport