Blote kerels uit hoogwerker gehaald

De politie en brandweer van Amsterdam rukten gisteravond massaal uit voor twee mannen die bovenin een hoogwerker waren geklommen. Deze hoogwerker stond op de Korte Prinsengracht. Eenmaal bovenin gaven de mannen een stripteaseshow weg. De amateur-Chippendales van 24 en 25 jaar oud brachten rond kwart voor zeven 's avonds veel opschudding in de buurt teweeg, zo meldde de politie.

Contact maken met het duo was volgens de politie niet mogelijk. Ook het laten zakken van de bak was niet mogelijk, omdat de bediening was geblokkeerd. Hierop besloot men de brandweer in te schakelen, die een luchtkussen plaatste voor een eventuele, zachte landing. De brandweer ging met de ladderwagen omhoog om de mannen naar beneden te halen. Aangezien de mannen agressief uit de hoek kwamen, moest er pepperspray aan te pas komen om het heerschap rustig te krijgen.

Eén van de mannen nam een verfrissende duik in het koude grachtwater. Deze man werd gauw weer op het droge gehaald door de brandweer die speciaal voor dit doel een plezierboot had geleend. De andere man werd door de brandweerlieden uit de hoogwerker gehaald. Beide mannen zijn gearresteerd voor openbare dronkenschap en openbare schennispleging. Vermoedelijk hadden ze een flinke hijs genomen in een hoofdstedelijke coffeeshop. Dat ze te veel hadden gedronken is al wel duidelijk.