Loodgieter sloopt riante villa

Een zeventienjarige loodgieter zal zijn eerste werkdag niet snel vergeten. Het broekie had een klusje in een riante , 7,4 miljoen euro kostende miljonairsvilla die wordt gebruikt als filmlocatie. Maar ergens moet het ventje toch een fout hebben gemaakt, want de woning brandde tot de grond toe af.

'Kittery Court', zo heette de beroemde Engelse villa waar de jongeman een simpel soldeerklusje aan het dak had. Het huis was een heuse 'filmster'. Zo was het huis te zien in de film 'The French Lieutenant's Woman'. De gelukkige bezitter van het hoopje as is de van Forever Friends (van die ansichtkaarten) bekende zakenman Andrew Brownsword. Tijdens het solderen moet de vonk zijn overgeslagen op iets brandbaars, wat het huis deed afbranden.

Zestig brandweerlieden kwamen eraan te pas om het snel om zich heen grijpende vuur proberen te bedwingen. Hiervoor moesten ze zelfs water oppompen uit de nabijgelegen River Dart. Maar de villa, die een miljoenen verslindende renovatie onderging om te worden omgebouwd tot luxe hotel, was reddeloos verloren.

Met dank aan SR505 voor de submit.