KNVB beker: Uitslag Ajax - RKC Waalwijk

Icoon KNVB BekerAjax heeft zich als eerste weten te plaatsen voor de finale van de KNVB beker. In de Amsterdam ArenA was de ploeg met 3-1 te sterk voor RKC Waalwijk. Morgen wordt de andere halve finale, tussen AZ en NAC Breda, gespeeld.

Ten Cate moest het in het treffen met RKC Waalwijk stellen zonder Zdenek Grygera, Jaap Stam, Edgar Manucharyan, Leonardo en Hedwigus Maduro. Dit gezelschap had namelijk last van verscheidene blessures. Bij de Waalwijkse formatie ontbraken Benjamin de Ceulaer en Cerezo Fung A Wing. Dit tweetal zat namelijk een schorsing uit.

Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder trapten om 20:45 af voor het begin van de wedstrijd. De eerste kans voor Ajax was meteen ook raak. De thuisploeg kreeg een vrije trap, nadat Edgar Davids in botsing met een tegenstander kwam. Wesley Sneijder nam plaats achter de bal en schoot hem vanaf flinke afstand achter Erwin Lemmens van RKC Waalwijk. Enkele minuten later kreeg Davids ook een grote kans, maar dit keer stond de goalie van de Brabantse club wel goed opgesteld. Na twintig minuten spelen probeerde Hans van der Haar het van afstand, maar Maarten Stekelenburg stond goed opgesteld.

Na iets meer dan een half uur spelen kwam RKC Waalwijk op gelijke hoogte. Van der Haar leverde een prima voorzet af. Tim Janssen miste de bal, maar John Heitinga werkte deze achter zijn eigen keeper. In de tegenstoot zorgde Huntelaar voor gevaar, maar Lemmens kon zijn vingers nog net tegen de bal zetten. Ook de daaropvolgende kans voor Ryan Babel werd niet verzilverd. In de slotfase van de eerste helft kwam Ajax nog een keer gevaarlijk opzetten. De Mul zocht naar de vrije man en vond deze in Heitinga. De verdediger kreeg de bal echter niet in het doel.

Na tien minuten spelen in de tweede helft kreeg Sneijder een goede kans om Ajax weer op voorsprong te zetten. De bal ging echter net langs het doel van RKC Waalwijk. Ook de keeper van de bezoekers zat er goed bij. Kort daarna was ook Huntelaar dichtbij een treffer, maar de bal zeilde over het doel. De druk van de Amsterdamse club hield nog even aan en leverde nog een aantal kansen op. Toch werden deze niet succesvol afgerond. De Brabanders kregen ook een aantal mogelijkheden, maar deze zorgden nauwelijks voor gevaar.

In de 66e minuut kwam Ajax dan toch op voorsprong. Sneijder was wederom verantwoordelijk voor het nemen van een vrije trap. Lemmens kon de bal nog keren, maar in de rebound had deze net genoeg vaart om de doellijn te passeren. Naarmate het duel vorderde kregen de twee ploegen nog een aantal kansen. De Amsterdammers waren hierin gevaarlijker, maar ook de Brabantse formatie dook af en toe op voor het doel van Stekelenburg. Toch werden deze kansen niet omgezet in treffers. Drie minuten voor tijd besliste Nicolae Mitea het duel. De Roemeen tikte een voorzet van Sneijder binnen, nadat Lemmens er eerst zijn vingers nog tegenaan kon zetten. Ricky van der Bergh wist in blessuretijd nog te scoren, maar de speler stond buitenspel

Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je op de FOK! Voetbalmanager!