10 jaar cel geëist tegen zuurgooier

Icoon MisdaadDe Parijzenaar die ervan verdacht wordt bijtend zuur over de benen en billen van vrouwen te hebben gegooid terwijl zij in de trein zaten, riskeert tien jaar gevangenisstraf. Meerdere vrouwen liepen brandwonden op aan benen, billen en handen door de man, die een bijtend zuur in een potje had verstopt in een pakje sigaretten.

Afgelopen dinsdag is de man gearresteerd. Hij heeft zonder duidelijke aanleiding de daden begaan en hem is geweldpleging met voorbedachten rade in het openbaar vervoer ten laste gelegd.

De man is woensdagavond in tijdelijke hechtenis genomen. In totaal zijn er 7 slachtoffers bekend tussen 27 februari en 6 april. Allemaal konden zij bijna een week niet werken en twee van hen konden na anderhalve week pas weer normaal functioneren . De politie vermoedt dat er nog meer slachtoffers zijn, die zich nog niet hebben gemeld. Ze dringt er dan ook op aan dat ook deze mensen zich melden.

De man gaf toe het gif te hebben gebruikt, maar wilde niet zeggen waarom. Volgens een interne bron zou hij een verklaring hebben afgelegd dat hij het niet deed om de vrouwen pijn te doen, maar omdat hij wilde dat de kleding van hun lichamen zich wegvrat.

Een psychiatrisch onderzoek moet duidelijkheid brengen over de beweegredenen van de man.