Optreden A'damse zanger eindigt in knokpartij

Een optreden van de Amsterdamse volkszanger Sjaak Verkade - wie kent hem niet - is zaterdagnacht uitgelopen in een fikse matpartij. Verkade had voor zijn fans een optreden georganiseerd in de bovenzaal van het Van der Valk-hotel in Akersloot. Een heel gezellig feest met zo'n 200 gasten volgens getuigen, totdat twee mannen 'haantjesgedrag' begonnen te vertonen om een vrouw.

Over en weer vielen rake klappen en de politie werd gebeld om te komen sussen. De ruziemakers keerden zich echter tegen de agenten die pepperspray en zelfs een politiehond moesten inzetten om de kemphanen te kunnen arresteren. Een agent liep daarbij diverse klappen op, een ander brak een vinger. In totaal moesten maar liefst 30 agenten worden ingezet om de rust te herstellen.

Een amokmaker werd gebeten. Hij werd aangehouden en behandeld in het ziekenhuis. In totaal werden vijf aanhoudingen verricht. Van der Valk weet nog niet of de zanger en zijn fans, die geregeld bij de motelketen feestvieren, nog welkom zijn in de toekomst. Daarover gaat de directie zich nog beraden.