Twee weken geen teamsporten na dood fan

Icoon BuitenlandsIn Griekenland mogen de komende twee weken geen teamsporten meer worden beoefend. Dat heeft de Griekse regering beslist na de dood van een supporter van de volleybalclub Panathinaikos Athene. De 25-jarige Griek kwam donderdag om het leven tijdens zware rellen na de wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus in de eerste klasse bij het vrouwenvolleybal.

De ongeregelheden werden veroorzaakt door rivaliserende voetbalhooligans van Olympiakos en Panathinaikos. Die hadden kennelijk afgesproken om een volleyduel in Peania, 27 kilometer buiten Athene, aan te grijpen om met elkaar te knokken. Dat gebeurde echter niet alleen met de vuisten, maar ook met messen, bijlen, stenen en lichtkogels.

Bij deze rellen waren meer dan 300 personen betrokken. Vijf andere supporters raakten gewond. De politie pakte bij de rellen achttien personen op. De doodsoorzaak van de man is nog niet bekend. Hij had een zware hoofdwond en op zijn lichaam werden ook messteken teruggevonden.

In Griekenland komt geweld tussen verschillende hooligangroeperingen regelmatig voor, maar dan vooral in sporten als voetbal en basketbal. Het extreme geweld van donderdagavond was voor de Griekse regering de druppel die de emmer deed overlopen. De maatregel geldt tot 13 april.

Met dank aan HuHu voor de submit.