Stropers schoten drachtige reeŽn af

PolitieEen bende stropers heeft in Flevoland het laatste jaar op drachtige reeŽn gejaagd. De 'helden' kozen de zwangere dieren uit omdat deze het traagst zijn. Ze hadden de polder als jachtgebied en maakten behalve reeŽn ook konijnen en hazen buit. De politie heeft drie mannen gearresteerd en daarbij een gigantisch wapenarsenaal aangetroffen.

De stropers verkochten het vlees aan poeliers en aten het deels zelf op. Voor de foetussen was belangstelling van mensen die ze in een potje op sterk water willen zetten.

Volgens een woordvoerder van het regionaal milieuteam kenden de stropers elkaar van een schietvereniging, ''maar vonden ze het kennelijk niet leuk genoeg meer om op schijven te schieten. Het is compleet uit de hand gelopen, waarbij vele tientallen dieren zijn afgeschoten.''

De arrestanten zijn drie mannen van 59, 51 en 42 jaar oud en afkomstig uit Purmerend, Amsterdam en 's Gravenland. Het drietal heeft bekend al minstens een jaar in de polder op reeŽn, hazen en konijnen te hebben gejaagd. Ze zijn in afwachting van hun proces op vrije voeten gesteld. De verdachten kunnen maximaal tot 6 jaar cel worden veroordeeld.

Met dank aan Esposa voor de submit.