Tientallen arrestaties in Utrecht

Icoon PolitieDe politie heeft dinsdagavond zeker tachtig mensen aangehouden in de binnenstad van Utrecht en rond de wijk Ondiep. Volgens haar zijn onder de arrestanten 'supporters' van de voetbalclubs FC Utrecht, Feyenoord en Ajax die belust waren op rellen in de wijk Ondiep.

Dat heeft de politie dinsdagavond gemeld. In de wijk Ondiep bleef het betrekkelijk rustig. De politie had de wijk in de vooravond hermetisch afgesloten om herhaling van de rellen van maandagavond te voorkomen. Die waren een reactie op de dood van buurtbewoner Rinie Mulder (54) zondagavond. Een politieagent die zich ernstig bedreigd voelde door hem, schoot op de Thorbeckelaan Mulder dood.

Rond half twaalf dinsdagavond zwierven nog enkele honderden 'supporters' door Utrecht. ''De mobiele eenheid probeert te voorkomen dat de groepen zich door de stad gaan bewegen en problemen kunnen gaan veroorzaken'', aldus de politie.

De politie was in groten getale aanwezig bij de toegangswegen naar de wijk Ondiep. Zij zette onder meer de mobiele eenheid en bereden politie in. De toegangswegen naar de wijk blijven zeker tot woensdagochtend afgesloten.

Aan de rand van de wijk deden zich een aantal incidenten voor. Op meerdere plaatsen stonden, binnen en buiten de wijk, grote groepen mensen. Jongeren bekogelden de mobiele eenheid aan de Laan van Chartroise met stenen en flessen. Ook werd daar een brand gesticht tegen een muur. De ME maande de menigte naar binnen te gaan.