Voetbal: Uitslag Ajax - Feyenoord

Icoon EredivisieAjax is er in geslaagd om opnieuw van Feyenoord te winnen. In de Amsterdam ArenA was de ploeg van trainer Henk ten Cate met 4-1 te sterk. Door deze overwinning lopen de Amsterdammers in op PSV. Laatstgenoemde club verloor gisteren van AZ (3-2).

Op de overwinning van Ajax was helemaal niets aan te merken. In het eerste half uur van de wedstrijd speelde de Amsterdammers erg goed. Dit was ook op te maken uit het aantal treffers dat de thuisploeg gedurende die periode maakte, namelijk drie. Wesley Sneijder bracht zijn club op voorsprong. De vrije trap van de middenvelder ging via Tim Vincken langs Henk Timmer, die kansloos was.

Ook de tweede treffer was afkomstig van Sneijder. In eerste instantie stuurde de speler Ryan Babel weg, maar de aanvaller liep zich vast. Toch wist deze speler de bal nog bij de aanvoerder van de Amsterdammers te krijgen, welke hem opnieuw achter de goalie van Feyenoord wist te werken. Na de derde treffer van de Amsterdammers leek het er op dat de thuisspelende ploeg wat overmoedig werd. Hierdoor kon Feyenoord aan het einde van de eerste helft het initiatief een beetje naar zich toe trekken.

Vincken wist te ontsnappen via de rechterkant en zette voor op Angelos Charisteas. De Griek aarzelde niet en schoot de aansluitingstreffer achter keeper Maarten Stekelenburg. In de tweede helft ontwikkelde zich een boeiend gevecht. Ajax was ook in dit deel van de wedstrijd de sterkere ploeg, maar de verdediging oogde niet altijd even betrouwbaar. Hierdoor kreeg Feyenoord ook nog een aantal kansen. Charisteas werkte de bal op de paal en Tom de Mul en Babel kregen ook nog een grote kans.

Toch was het wederom Sneijder die de wedstrijd in de slotfase definitief besliste. De middenvelder wist van dichtbij te scoren, waardoor Ajax opnieuw een overwinning op Feyenoord bij kon schrijven.

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!