67-jarige moeder loog tegen kliniek

Icoon OpmerkelijkEen 67-jarige alleenstaande Spaanse heeft tegen de Amerikaanse kliniek waar ze een ivf-behandeling onderging gelogen over haar leeftijd. Dat vertelde ze tegen de Britse krant News of the World.

De vrouw had tegen personeel van de kliniek verteld dat ze 55 jaar was. Dat is de maximumleeftijd voor vrouwen in de kliniek te worden geholpen. Carmela Bousada beviel op 29 december in Barcelona met behulp van een keizersnede van een tweeling. Ze had haar huis in Cadiz verkocht om de behandeling te kunnen betalen. De 67-jarige vrouw werkte tot haar pensioen in een warenhuis en woonde haar hele leven bij haar moeder.

Toen die in 2005 overleed kreeg ze het plan om moeder te worden. De 67-jarige moeder zoekt nu een jongere man om haar zoontjes Pau en Christian groot te brengen. De baby’s werden zeven weken te vroeg geboren en lagen drie weken in het ziekenhuis. Inmiddels zijn ze thuis. Bousada hoefde zich niet te identificeren in de kliniek. Directeur van de kliniek, Vicken Sahakian bevestigt dat de vrouw is behandeld. Hij claimt dat patiënten altijd hun paspoort moeten laten zien, maar zegt niet te hebben geweten dat Bousada 66 jaar was toen ze werd behandeld.