Within Temptation wint Buma Cultuur Exportprijs 2006

Icoon MuziekDe Nederlandse gothic-rockband Within Temptation heeft dit jaar voor de vierde keer de Buma Cultuur Exportprijs, een prijs voor de Nederlandse act die in het buitenland het meeste succes boekt, gewonnen. De directrice van Buma Cultuur, Jerney Kaagman, heeft dat vandaag bekend gemaakt in Radio 2-programma Schiffers.fm.

Within Temptation, bestaande uit Sharon den Adel, Robert Westerholt, Ruud Jolie, Jeroen van Veen, Stephen van Haestregt en Martijn Spierenburg, mag de prijs ontvangen op basis van het feit dat de band het afgelopen jaar meer geluidsdragers heeft verkocht in het buitenland dan enige andere Nederlandse act in datzelfde jaar. De band heeft sinds haar eerste hit 'Ice Queen' uit 2002 vrijwel onafgebroken succes in zowel Nederland als - naar nu blijkt - de rest van de wereld. Komend jaar brengt Within Temptation haar vijfde album uit, en dat album zal ook in de Verenigde Staten in de schappen verschijnen.

Op 5 februari mogen de leden van Within Temptation, de prijs in ontvangst nemen. Op die dag vindt het Harpen Gala plaats in Bussum. Tijdens dat gala zal niet alleen de Exportprijs vergeven worden, maar reikt Buma Cultuur ook haar Zilveren en Gouden Harpen uit. Wie daarvan de gelukkige winnaars worden is nog niet bekend.