Kussengevecht tegen stress

Icoon OpmerkelijkMeer dan 150 professionals konden zich afgelopen weekend in het Chinese Shanghai eens flink uitleven. De datingsite 2bwm organiseerde namelijk een groot kussengevecht in een bar in de stad.

De deelnemers, vooral twintigers en dertigers, sloegen er tijdens de 10 minuten durende finale van het kussengevecht flink op los en hielden zich niet in. Het resultaat: een zaal vol met gescheurde kussens en veren. Natuurlijk hoorden daar de uitgeputte, maar dolgelukkige deelnemers bij.

De 28-jarige Xu, die op de kinderopvang werkt, was zeer te spreken over het evenement: "Iedereen kan zijn hart luchten en plezier hebben zonder je in te moeten houden." Ook de 21-jarige kantoormedewerker Niu Kun was positief: "Ik kan met woorden niet beschrijven hoe ik me nu voel, ik kan alleen zeggen dat het erg goed voelt."

De organisatoren hebben het idee afgekeken van soortgelijke evenementen in de Verenigde Staten en Europa. Het zou een zeer effectieve manier zijn voor Chinese professionals om mensen te leren kennen en de stress kwijt te raken. "De meerderheid van deze mensen heeft vaak last van veel stress door werk. Daarom was dit evenement de perfecte aangelegenheid voor deze mensen om zich eens lekker uit te kunnen leven," aldus Wen, een van de organisatoren.


Het evenement was een groot succes.