Pedofiel wil huurwoning terug

Icoon BinnenlandsPedoseksueel RenÚ W. wil terug in zijn oude huurwoning in de wijk Kloosterveen in Assen. Dat heeft zijn verhuurder Woonconcept Meppel toegegeven.

De 43-jarige man kwam vorig jaar in opspraak, nadat hij in BelgiŰ was betrapt op het bezit van kinderporno. Ook bleek dat hij in het verleden tot drie jaar cel is veroordeeld wegens seksueel misbruik met kinderen in Purmerend. Dat deed hij via een zelfopgezette oppascentrale. Ook in zijn nieuwe buurt verhuurde hij zich als oppas en ook als kinderfotograaf. Nadat hij in BelgiŰ tegen de lamp was gelopen, werd ook door de politie in Assen een onderzoek gestart. Beide zaken lopen nog, zodat W. nog steeds niet in staat van beschuldiging is gesteld.

De verdachte vluchtte Assen uit toen zijn verleden bekend werd, en ging tijdelijk bij zijn moeder wonen. Nu wil hij terug in zijn woning. Woonconcept Meppel wilde dat eerst niet, maar ze kunnen er niets tegen doen. Er ligt namelijk nog een huurcontract van onbepaalde tijd. De man kan dus terugkeren wanneer hij wil.

Nadat de verdachte zijn woning vorig jaar had verlaten stichtten onbekenden brand. Een politiewoordvoerder liet in het Dagblad van het Noorden weten: "Mensen moeten geen eigen rechter gaan spelen. Wie dat wel doet gaat zonder pardon achter het gaas." De verhuurder moet de brandschade in de woning nog herstellen. Wanneer de man teruggaat naar zijn huis is nog onbekend.