Jongen neergeschoten bij familievete Beverwijk

Icoon Misdaad In Beverwijk is gisteravond een jongeman neergeschoten tijdens een ruzie tussen zijn vader en zijn oom. Hij werd onbedoeld geraakt toen zijn oom een vuurwapen trok om een al langer lopende familievete te beslechten. Hoe ernstig de jongen er aan toe is, is nog onduidelijk. Hij zou enkele kogels in zijn hoofd gekregen hebben.

Het slachtoffer deed in een sporthal mee aan een zaalvoetbaltoernooi. Volgens het persbureau Novum zou dit een familie-aangelegenheid zijn geweest, maar dit is niet bevestigd. De vader en oom van de jongen kwamen elkaar in de hal tegen, wat ontaardde in ruzie.

De twee zetten hun conflict buiten voort, waarna de 48-jarige oom een vuurwapen trok en een aantal schoten loste. Volgens ooggetuigen zou het om zes tot zeven schoten gaan. Hierbij werd de jongen, die de ruzie probeerde te sussen, een aantal keer in zijn hoofd geraakt.

Update 14:25
Het slachtoffer is een 24-jarige man uit Heemskerk. De man is vanmiddag aan zijn verwondingen bezweken. Het slachtoffer, zijn vader en zijn oom waren in de sporthal in verband met een familiefeest.