14-jarige jongen helpt zeven patiŽnten met orgaandonaties

Icoon OpmerkelijkEen veertienjarige jongen uit het Chinese Hong Kong die recentelijk om het leven kwam door een verkeersongeluk heeft door de donatie van een groot aantal van zijn organen het leven gered van maar liefst zeven patiŽnten. Enkele dagen geleden overleed Miu Chi-ho aan hersenletsel nadat hij geschept werd door een bus.

Miu Chi-ho was een gezonde en sportieve tiener. Hierdoor werden bijna al zijn vitale organen als geschikt bevonden voor orgaandonatie. Artsen wisten het hart, de longen, nieren, lever, huid, botten en de netvliezen van de jongen te redden en in te zetten voor transplantatie in zeven patiŽnten.

De 41-jarige moeder van de jongen besloot ondanks protesten van bijgelovige familieleden toestemming te geven voor de orgaandonaties. Ze verklaarde aan de pers: "Alhoewel ik erg verdrietig ben wilde ik tevens wat doen voor de maatschappij. Mijn zoon is geweldig. Alhoewel hij er niet meer is kan ik hem nog steeds horen ademen en kan ik zijn hart horen kloppen. Hij is al een engel geworden"

Doctoren van het ziekenhuis waar Miu Chi-ho's organen gebruikt zijn verklaarden dat dit een goed voorbeeld is voor de maatschappij in China. Orgaandonatie is niet populair in China omdat veel mensen geloven dat het lichaam intact moet worden gelaten om als een geheel af te reizen naar de hemel. Orgaandonaties zijn hard nodig in China, en men hoopt dat dit verhaal een positieve invloed heeft.