Vrouwen eisen Essalammoskee terug

Icoon OpmerkelijkDe vrouwelijke bezoekers van de Essalammoskee in Rotterdam eisen dat ze hun gebedsruimte weer terug krijgen. Al drie jaar staan ze voor een dichte deur.

Volgens het bestuur mogen ze de ruimte niet gebruiken uit brandveiligheid. Opmerkelijk genoeg mogen mannen dat wel. Na drie jaar zeuren pikken de vrouwen het niet meer. Sindskort mogen ze de moskee weer binnen, maar moeten ze luisteren in een klein hoekje achter de mannen. Bezoekster Jamila Boukrim laat in het AD weten, dat ze het meer dan zat is: "Die brandveiligheid was gewoon een smoes om de vrouwen weg te krijgen. Bovendien hadden ze de plek toch veilig kunnen maken?"

De mannen hebben geen moeite met de terugkeer van de vrouwen. Op vrijdagmiddag stellen ze hun gebedsruimte ter beschikking voor de moslima's. Maar de vrouwen willen de moskee ook kunnen bezoeken waarin het hen uitkomt en niet alleen op vrijdag. Van vicevoorzitter Abderrazak Boutaher van de Essalammoskee mogen de moslima's snel terugkomen. Van hem hadden ze allang weer in hun gebedsruimte kunnen zitten. Het is nog echter nog niet bekend wanneer ze de ruimte terugkrijgen.