Verdachte moord Jesse lokale inwoner

Icoon MisdaadDe 22-jarige verdachte die is aangehouden in verband met de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans in basisschool De Klim-Op te Hoogerheide, is afkomstig uit de ''lokale gemeenschap''. Dat heeft burgemeester Marcel Fršnzel van Woensdrecht, waaronder Hoogerheide valt, gisteravond gezegd in het tv-programma NOVA. Volgens de burgervader is de verdachte eerder in aanraking geweest met de politie.

De man had gisteravond nog geen bekentenis afgelegd, maar de politie ziet hem echter wel als ''serieuze verdachte.'' Het meest schokkend noemde Fršnzel het gegeven dat de vermoedelijke dader uit de ''eigen gemeenschap'' komt.

De vermoorde Jesse was 's ochtends met zijn klas in de aula en ging terug naar zijn klas om iets te halen. Toen hij niet terugkwam, ging zijn juf hem zoeken en vond hem met bebloede hals. Over het motief en de exacte toedracht is nog niets bekendgemaakt.

Zussen
De vader van Jesse, Frank Dingemans, is directeur van een filiaal van de Rabobank in Halsteren. Een verband met die functie en de moord is er, voorzover nu bekend, niet. Jesse had een iets oudere zus Annick (12) die samen met haar vader kort na het bekend worden van het voorval op de school aankwam. De moeder van Jesse was al iets eerder gearriveerd. Onder begeleiding van de huisarts en Slachtofferhulp zijn zij kort daarna naar huis gegaan. Jesse had buiten Annick nog een oudere zus, Sylvie.

Pas om 21.45 uur gisteravond werd het lichaam van Jesse uit de school weggehaald. De technische recherche had toen net daarvoor het onderzoek op het stoffelijk overschot afgerond. Met een zwarte rouwwagen werd het lijkje afgevoerd.

De hechte gemeenschap in Hoogerheide heeft vrijdag met grote betrokkenheid gereageerd op het drama. Ruim vierhonderd mensen woonden vrijdagavond een besloten informatieavond bij die de gemeente had georganiseerd. De Klim-Op zal zaterdag en zondag zijn opengesteld voor direct betrokkenen. Zondag is er een herdenkingsdienst in de kerk in Hoogerheide.Klassefoto met Jesse