Kind gedood op Brabantse basisschool

Op de rooms-katholieke basisschool De Klim-Op in het Brabantse Hoogerheide is vanmorgen rond elf uur een kind bij een geweldsdelict om het leven gekomen. De toedracht is op dit moment nog onduidelijk. Het slachtoffer zou een 8- of 9-jarig jongetje zijn.

Volgens onbevestigde berichten zou het jongetje in de klas zijn neergestoken door een met bivakmuts getooid persoon. De politie is ter plaatse aan de Matthias Wolffstraat, maar wil voorlopig nog geen verdere mededelingen doen.

De politie is in het bos met een helikopter op zoek naar de dader. De leerlingen van de school zijn naar huis gestuurd en de school is gesloten. Op het gemeentehuis van Woensdrecht, waar Hoogerheide onder valt, is een crisiscentrum ingericht.

Update 14.08 uur
De vermoedelijke dader is aangehouden zo melden lokale bronnen in Brabant. Het zou gaan om de vader van het neergestoken kind. Geruchten gaan dat de keel van het kind is doorgesneden.

Update 14.56 uur
De politie heeft bevestigd dat rond 14.00 uur een verdachte is aangehouden. Over zijn identiteit wil de politie echter nog geen mededelingen doen. De speculaties dat de dader de vader van het kind is, zijn dan ook niet bevestigd. BN/De Stem meldt overigens dat het slachtoffer het zoontje van een bankdirecteur zou zijn.

Een politiewoordvoerder heeft aan de NOS laten weten dat het drama plaatsvond in een klaslokaal, maar dat daarbij niet de gehele klas van het jongetje aanwezig was. Hoeveel getuigen er dan wel in het lokaal waren en of dat ook kinderen waren, kon de woordvoerder nog niet zeggen. Het jongetje zat in groep 4.

Update 16.14 uur
In het gemeentehuis in Hoogerheide hebben de burgemeester, politie en directeur van de basisschool een persconferentie gegeven. De politie liet weten om 11.25 uur gebeld te zijn dat iemand met een lange jas en capuchon een kind had neergestoken in de school. Het kind werd door de politie aangetroffen met ernstige verwondingen in halsstreek. Hij was al overleden toen de politie ter plaatse kwam.

De politie opende direct een klopjacht en hield vanmiddag een 22-jarige verdachte aan. De identiteit van de verdachte is nog niet bekend gemaakt. Volgens de politiewoordvoerder is er voor zover nu bekend geen sprake van een familierelatie. De technische recherche doet op dit moment een sporenonderzoek.

Medeleerlingen hebben het drama niet zien gebeuren, zo liet de directeur van de school weten. De leerlingen van de klas waren in de aula van de school bezig. De jongen die werd gedood had zijn werk af en ging naar de klas om nieuw werk te halen. Toen hij niet terugkwam ging de juffrouw op onderzoek uit en trof ze het levenloze lichaam van het jongetje aan. De deuren van het klaslokaal zijn direct gesloten. De andere kinderen hebben het jongetje niet gezien, zo liet de directeur weten.


Basisschool De Klim-Op